‘Klexos’

Biografiewerk is ‘Klexos’ en ‘Klexos’ is biografiewerk. Maar wat is ‘Klexos’ in godsnaam? Het staat precies uitgelegd in ‘The Dictionary of Obscure Sorrows’ van John Koenig. Wie hierop googelt zal zijn woordenboek snel vinden, bijvoorbeeld op youtube. Ik ben fan van het mooie vooruitstrevende werk van John Koenig. Als geen ander slaagt hij erin om op zo’n prachtige, creatieve en heldere manier ‘schimmige’ emoties uit te werken. Achter zijn zelfgeschapen nieuwe woorden gaan waarlijke definities schuil.

Ik heb het woord ‘Klexos’ eruit gelicht, omdat het fraai verwoordt waar biografiewerk over gaat. Koenig zegt het zo mooi: Herinneringen als kunstvorm, een kunstvorm die nooit eindigt, die alleen verlaten kan worden. Voor meer over ‘Klexos’ verwijs ik u naar www.youtube.com met als trefwoord ‘Klexos’. Verder kijken dus, dan komt u verder.